Ljuset är

Typ allt!

Ett område jag under en längre tid tänkt jag skulle vilja utveckla är just produktfoto. Intresset växte sig dessutom större när jag läste fotoutbildningen på Sörängens Folkhögskola. Det projekt jag valde att fördjupa mig inom handlade om just ljusets betydelse, därför kändes det naturligt att nästa steg i min inlärning kom att handla om studioblixtar och hur man kan fota produktfoto av olika karaktärer.

Med det sagt satte jag igång med att lära mig de grundläggande stegen för att kunna styra ljuset och på så sätt kunna få fram precis det resultat jag önskar. Jag investerade därför i ett blixtpaket med olika ljusformare och en del annat som visat sig vara till nytta.

När jag väl fått alla grejer på plats byggde jag upp en produktfotostudio i hemmet för att, på så sätt, ha utrustningen lättillgänglig och slippa packa upp och ned hela tiden. Oerhört värdefullt och tidsbesparande.

Vad som är bra

Att tänka på

Jag börjar med att bestämma vilken typ av komposition jag vill ha och tar fram de material jag vet jag behöver för en viss typ av bild. Oftast blir det en blandning av studioblixtar, reflektorer, ev. gels, flaggor, scrims, ljusformare (snoot, barndoor, striplight, softbox etc.), matt eller semiblank fotoyta, LED-ljus samt en del annat smått och gott.