IMAGO CREATOR

  • Fotograf
  • Örebro
  • Fotograf
  • Örebro
Porträtt & Produkt

En liten fotostudio med STORA möjligheter

Vad menar du med en liten fotostudio?
I och med flytten till ett större boende har jag också fått möjlighet att ha fotobakgrunder samt annan studioutrustning uppsatt permanent hemma.

Utrymmet är inte jättestort men tillräckligt för att kunna erbjuda både hel- och halvkroppsporträtt (takhöjd ca 2.70 m).

Många blir förvånade över att det inte alltid behöver vara så stort utrymme för att fota personliga porträtt, personalfoton, produktfoton etc.

Vid fotograferingar som kräver större yta (par, grupp etc.), har jag möjlighet att nyttja ett mycket stort fotoutrymme i närheten av där jag bor.

Jag finns på Väster i Örebro (ca 15 minuters promenad från city) och självklart står både toalett, badrum samt en helautomatisk espressomaskin till förfogande för den som kommer och fotograferas.

Vad har du för studioutrustning?
Jag förfogar bland annat över:

- Ljussvärd
- Studioblixtar
- Fastljus och gobos
- Fotobakgrunder i olika utföranden och färger
- Ljusformare (soft box, strip light, snoot, beauty dish mm)

Vad innebär TFP?
TFP innebär ett kostnadsfritt samarbete mellan fotograf och modell och står för Time For Print (eller kanske det mer moderna, Time For Pictures).

Rent konkret innebär det att båda parter bjuder på sin tid i utbyte mot att bilderna får användas fritt (för privat bruk).

För bådas skull och för att inga oklarheter ska råda (vid fotograferingar generellt) vad gäller upphovsrätt, bildanvändande etc. upprättas alltid ett kontrakt.

TFP-fotografering (erbjudande 2024)
Generellt gäller mina TFP-fotografering personer jag aldrig tidigare fotograferat. Dock gör jag vissa undantag i särskilda fall.

Några gånger per år går jag ut med olika typer av erbjudande och denna gång är det studioporträtt i nedanstående kategorier som gäller.

- Fashion.
- Fine art.
- Business.
- BW / Noir.
- Low key / high key.

Det erbjudande jag gick ut med på mina sociala medier 25/2-24 är redan fullbokat. På nedanstående länk kan ett par illustrationer skådas över liknande bilder jag önskar få till genom att TFP-samarbete.

https://www.imago-creator.se/fotostudio-tfp/

Riktlinjer för TFP-fotografering
För tydlighetens skull har jag valt att sätta upp ett par riktlinjer för vad som gäller för mina TFP-fotograferingar.

- Du måste vara över 18 år
- Räkna med minst 2-3 timmars fotografering
- Du kommer förberedd - Jag fotograferar dig
- Du får både hög- och lågupplösta jpg-bilder som kompensation
- Du bidrar med din tid och vilja att fotograferas i olika typer av kategorier

Måste man ha ett så kallat modellutseende?
Du behöver inte ha modellvana sedan tidigare (eller ett så kallat modellutseende), din personlighet är det viktigaste och tillsammans gör vi något kul som känns bra för oss båda. Du är även öppen för lite kreativitet i bildskapandet.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer
All images © Mattias Gadd.  All rights reserved. Please don't use any of my images without permission. If you wanna use an image, contact me.