IMAGO CREATOR

  • Fotograf
  • Örebro
  • Fotograf
  • Örebro
Hur mitt fotointresse började
Mitt intresse för foto startade 2017, i samband med att jag anmälde mig till en nybörjarkurs i naturfoto. Det var också då jag köpte min första systemkamera.

Det dröjde dock till slutet av 2019 som jag började fotografera regelbundet, innan dess var det mer sporadiskt.

Att fånga dagen
Jag är en livsnjutare som älskar att föreviga livet genom kameran. Något som är viktigt för mig är att fånga dagen. När jag inte jobbar försöker jag därför komma ut och fotografera så ofta jag bara kan. Inte sällan ger jag mig iväg helt själv och vandrar omkring i timmar.

Det är få saker som slår känslan av att ge sig av mot både kända och okända mål, vilket lett mig till många härliga fotoäventyr och platser.

Drönarkörkort och fotostudier
I januari-21 utbildade jag mig till fjärrpilot för drönare (klass A1/A3 samt A2) och under 2022, vid sidan av mitt jobb, studerade jag projektår foto på Sörängens folkhögskola (50% distans).
Jag tycker om att fortbilda mig
Har även gått andra fotokurser. Bl.a. inom bildbehandling, naturfoto samt en femdagars intensivkurs i studio/porträtt- och ljussättning, för att nämna ett urval.
Yrkesmässigt
Genom min livsresa har jag även hunnit med att bo i London, där jag studerade musik. Jag har också några års studier inom områden som pedagogik, fritidsledarskap, specialpedagogik samt projekt- och handledning.

I mer än 25 års tid har jag arbetat inom skolan, många av dessa år som musiklärare och mentor.

Numera arbetar jag heltid med elever i grundskolan 7-9 som befinner sig inom NPF-spektrat men även med andra elever som, av någon anledning, är i behov av särskilt stöd.

Fun facts

Tycker om att prata
Som rubriken säger har jag inga problem att prata gärna och mycket (självklart inte när jag är professionellt involverad i jobb eller uppdrag), men tiden däremellan händer det att munturbinen går för fulla muggar.
Druckit öl med Toto
För mina nära vänner är det ingen hemlighet att Toto är mina stora favoriter. Jag har, förutom att ha sett dem live ett 15-tal gånger, även stött på dem vid ett flertal tillfällen. Bland annat bjöd de mig på en öl efter en konsert och vid ett annat tillfälle åt jag frukost bredvid dem. Hela bandet är galet trevliga och ödmjuka.
Har en briljant humor
Något jag gjort mig “känd” för, både privat och i jobb, är min (enligt mig själv), utomordentligt briljanta humor. Jag älskar att skratta och att få andra att må bra och även om det finns de som suckar och stönar över min humor, slutar det oftast med att dessa personer själva börjar dra lika “dåliga” skämt efter ett tag. 😉
Sämsta jobbet jag haft
Jobb och jobb... Det måste nog varit när jag, tillsammans med ett par kompisar, hjälpte en skrothandlare att rensa upp på tomten (kvällar och helger efter skolan), i löfte mot att få varsin begagnad moped att meka med.

Det blev dock ingen moped. Han hotade oss i stället med stryk om vi inte stack ifrån hans tomt (när allt var städat och klart såklart). Eftersom vi var strax under 15 år, och ganska rädda för honom (han hade lite psykiska problem + vapenlicens (?!), så tänkte vi nog då att vi inte ville riskera något genom att försöka hävda att han faktiskt lovat oss mopederna.

Häftigaste resupplevelsen
Oj, det var svårt! Jag har haft förmånen att få uppleva väldigt mycket på många olika resor. Men spontant skulle jag nog säga att resan till Maldiverna (bröllopsresa två veckor) samt resan till Colombia (tre veckor på olika ställen, bland annat Karibien), nog ligger överst på denna lista.
Wilmastiftelsens webbmaster
Förutom att ha skapat min egen hemsida är jag även webbmaster åt Wilmastiftelsen, en stiftelse som instiftades efter att min storebror med familj förlorade två döttrar på 1 1/2 år.

www.wilmastiftelsen.se

Har övernattat på en kyrkogård
När jag var yngre (mycket yngre), var jag med i ett spöksällskap, ja, jag hör hur det låter. Hur som helst fick vi den briljanta idén att tälta på en kyrkogård i hopp om att få bevittna något övernaturligt. Jag måste dock göra er besvikna, vi såg ingenting annat än oss själva, som darrade av rädsla för... ingenting.
Har arbetat som bagare och kock
I mina yngre dagar var jag väldigt intresserad av att baka samt laga mat. Utbildade mig inom livsmedel och arbetade med allt från fransk choklad till traditionella bakverk. Vad gäller matlagningen jobbade jag med À la carte men även där med mer traditionell tillagning. Dock tog jag beslutet att helt satsa på musiken i samband med att jag kom in på en musikutbildning i London.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer
All images © Mattias Gadd.  All rights reserved. Please don't use any of my images without permission. If you wanna use an image, contact me.