Måste skärpan sitta perfekt för att bilden

Ska bli bra?

Nej, inte i mitt tycke!

För ett par år sedan tog jag denna bild på en av mina underbara katter. Jag hade siktet inställt på att försöka få fokus på hans ögon men hade glömt att jag hade blixten uppfälld. Jag råkade dessutom ta bilden precis när han gäspade och, förstås, rörde på sig tillräckligt mycket för att ansiktet/ögonen skulle hinna bli oskarpa.

För att återgå till huvudrubriken så är det ju självklart så att i de allra flesta situationer bör ju bilder bli så skarpa som möjligt, om inte syftet är något annat förstås, t.ex. vid ICM-fotografering (Intentional camera movement). Men i det här fallet tycker jag att bilden blev än mer “hysteriskt rolig” just för att den blev som den blev.

Den är fortfarande en av mina favoritbilder även om den tekniska kvaliteten går att förbättra sisådär med 99 procent, typ. 😀