Min första utställning

i Örebro

I Örebro finns en väldigt vacker stadsdel som heter Wadköping och som består av gamla byggnader som skildrar Örebros äldre bebyggelse, stadsmiljö och invånare. Mitt i smeten ligger en vacker utställningslokal som jag hade äran att hålla utställning i (14-20 juli 2024).

Det började med en himla massa förberedelser på alltifrån vilka motiv jag skulle ha med till att få hem de ramar + prints jag till slut valde. Allt flöt på jättebra förutom en sak, nämligen att en känd postkedja lyckades klanta till det genom att inte leverera de tavlor jag, i god tid, beställt. Det är en lång historia och egentligen skulle jag kunna skriva ett blogginlägg om just denna händelse, men inte just nu…

Nåväl, jag fick därför tänka om vad gäller upphängning och annat och blev tvungen att panikinhandla nya ramar samt printa ut på nytt. Den beställning som slarvades bort innehöll dessvärre ett flertal tavlor av alltifrån motiv på akrylglas premium till tryck på fin canvasduk.

Samma dag som vernissagen skulle gå av stapeln fick jag tillgång till lokalen och tack vare min hustru och systerson löpte allt på utan större bekymmer. Klockan 17.00 fredagen den 14 juli slog jag upp portarna och möttes av en jättesamling med människor. Jag blev chockad över att det var så många som kommit dit. Kanske det även berodde på att jag bjöd på bubbel och snittar? 😉

Kvällen var galet rolig och jag sålde mer än jag överhuvud taget kunde föreställa mig. Förutom de tavlor som såldes direkt på vernissagen fick jag även en hel del efterbeställning. Jag skickade till och med motiv till Tyskland, Polen och Norge. 😍 

Jag hade som sagt ingen aning om vad jag kunde förvänta mig eftersom det var min första utställning i Örebro överhuvud taget, men allt efter kvällen gick dök det upp ännu fler besökare och jag önskar så att jag hade möjlighet att prata längre med ALLA. Men tyvärr fanns inte tiden och det är väl ett angenämt problem då det dök upp fler besökare än vad jag föreställt mig.  🥰 🙏

Under resten av helgen samt de fyra följande vardagarna hade jag öppet mellan klockan 11-17 och det kom totalt mer än tusen besökare. Helt galet!! Jag fick så himla mycket fina samtal och utbyten och det är faktiskt svårt att ta in hela upplevelsen. Men summa summarum kunde jag kasta bort de tvivel jag hade på mig själv och den fotokonst jag valde att ställa ut (är ganska kritisk till mina egna bilder ibland). Har nog aldrig hört så många superlativ på samma gång och jag tog verkligen åt mig av VARJE ord. 🥰 

Just det, jag fick även besök av Radio P4 Örebro. Detta skedde 17/7 och sändes ut direkt. Fick efter detta många personer som skrev och tyckte att jag skötte mig riktigt bra och utan ett enda dåligt skämt sades (jag är “känd” för min dåliga humor av mina vänner och bekanta). 😉 Inslaget börjar runt 1h 41 min in i programmet (Förmiddag i P4 Örebro).

Som ni säkerligen förstår av ovanstående meningar så var detta en upplevelse utöver det vanliga och jag tar med mig så mycket lärdom av detta och kommer säkerligen ställa ut i Örebro vid ett annat tillfälle. Skulle vilja tacka alla personligen men den möjligheten fanns tyvärr inte eftersom det kom besökare från stora delar av världen, men jag tackar både i detta inlägg samt på mina sociala medier och hoppas att alla de som besökte utställningen verkligen förstår hur mycket er närvaro och fina ord betydde/betyder.

Stort tack även till alla er som köpte tavlor av mig. Är superglad (och tacksam), över att just Du/Ni valde att stötta mig och ett lokalt “fotokonst-skapande”. 😍

Ett extra stort tack vill jag rikta till min fru och systerson för all hjälp, både innan och efter vernissagen, ni är fantastiska! ❤️

Och, ej att förglömma, vill jag även tacka alla er som ringde och/eller skickade meddelanden och skrev att ni gärna hade varit på plats om ni bara varit hemma i Örebro. 🙏