Foto: Pavel Vetešník

Första gången jag fotade

grodor och paddor

Första men inte sista…

I många år har jag sett bekanta och vänner fotograferat grodor och paddor i Varbergaskogens konstgjorda damm. Själv har jag inte fått “tummen ur” att prioritera det, förrän i år. Det hjälpte såklart att jag införskaffat ett 150-600mm superteleobjektiv eftersom de små rackarna är just små rackare.

Jag bestämde mig för att bege mig till skogen en ljuvlig vårkväll där solens strålar sken på trädtopparna och fortsatte ned mot vattenytan. Eftersom jag fått bra tips av andra fotografer hade jag tagit med mig ett liggunderlag, vilket var toppen att ligga och fota på eftersom det var rejält geggigt.

I timmar låg jag i stort still och försökte få till några fina kompositioner. Den lilla rörelse jag gjorde var att endast flytta mig några meter hit och dit åt olika håll men annars var det väldigt stillsamt. Jag ville heller inte störa grodorna och paddorna för mycket (inte för att de brydde sig om mig förvisso men ändå..).

Jag blev helt tagen av denna typ av fotografering och återvände två dagar senare för att fotografera ännu mer. Denna kväll tog jag dessutom med en vän och tillika duktig fotograf (Pavel Vetešník). När vi kom fram till pölen stod redan en annan vän och plåtade för fullt. Det var ingen mindre än Tommy Björklund, fotografen som är en stor anledning till att jag fortsatte med foto efter den naturfotokurs för nybörjare jag gick. Klicka på länken nedan för att läsa mer om detta äventyr.

Hur mitt fotointresse startade – imago-creator.se

Summa summarum var det så mycket roligare och utmanande än jag på förhand hade trott att fotografera vid groddammen och jag kommer definitivt vara på första parkett nästa vår då de återkommer.